Gerontološki centar

POMOĆ U KUĆI
Od veljače 2017. postoji mogućnost da se korisnicima odobri pravo na pomoć u kući u sklopu projekta Gerontološki centar – Dubrava. Navedena pomoć u kući obuhvaća pomoć gerontodomaćice te je za korisnike koji zadovoljavaju određene uvjete – besplatna.
POSUDIONICA ORTOPEDSKIH POMAGALA

U sklopu Projekta: „Gerontološki centar Doma za starije osobe Dubrava“ od siječnja 2008. god. otvorena je posudionica ortopedskih pomagala.

U posudionici korisnici mogu posuditi slijedeća ortopedska pomagala:
ŠTAKE;
HODALICE;
ŠTAPOVE;
TOALETNE STOLICE;
TOALETNA POVIŠENJA
PODLOŠKE ZA HRANJENJE
STALAK S TRAPEZOM;
INVALIDSKA KOLICA;
ELEKTIČNE KREVETE;
MEHANIČKE KREVETE.

AKTIVNOSTI
GRUPNE REKREACIJSKE VJEŽBE U SLJEDEĆIM MJESNIM SAMOUPRAVAMA

•MS „POLJANICE“, Av. Dubrava 206-utorkom i četvrtkom od 10,00 do 12,00 sati
•MS „IVAN MAŽURANIĆ“, Vrpoljska 10-ponedjeljkom i četvrtkom od 8,30 do 10,00 sati
•MS „GORNJA DUBRAVA“, Dravska 4-utorkom i petkom od 8,30 do 10,00 sati
•MS „NOVI RETKOVEC“, Breza 26-srijedom od 8,30 do 10,00 sati

Rekreacijske vježbe obuhvaćaju: vježbe oblikovanja, vježbe istezanja i opuštanja, vježbe koordinacije i ravnoteže, vježbe za poboljšanje cirkulacije, vježbe za osteoporozu, vježbe disanja, vježbe na strunjači, vježbe za prevenciju inkontinencije.

Vježbe izvodimo sa različitim rekvizitima: loptama, štapovima, bučama i elastičnim trakama.

KERAMIČKA RADIONICA
Održava se u Domu za starije osobe Dubrava srijedom od 12,00 do 13,30 sati. Svaki polaznik radionice kreće od osnova rada glinom. Izrađuju se ukrasni uporabni predmeti modeliranjem ili iz kalupa. Radovi se izlažu na raznim izložbama u našem ili drugim domovima.

PJEVAČKI ZBOR
Probe se održavaju u Domu za starije osobe Dubrava ponedjeljkom i petkom od 10,30 do 12,00 sati. Uvježbavaju se pjesme za različite prigode. Repertuar obuhvaća pjesme iz svih krajeva Hrvatske, od kontinentalnih zagorsko-međimurskih do dalmatinskih šansona, te crkvene pjesme.
Nastupi se održavaju na različitim manifestacijama. Zbor”Jeka” trenutno broji 10 članova. Naš dugogodišnji suradnik i pratnja na gitari je gospodin Zlatko Fabijanić.

STOLNI TENIS
Treninzi se održavaju u Domu za starije osobe Dubrava ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 11,30 do 12,30 sati. Na natjecanjima smo ostvarili zapažene rezultate- srebrnu medalju 2012. godine.

BELA
U Domu za starije osobe Dubrava utorkom i četvrtkom od 12,30 do 13,30 sati.

BOĆANJE, PIKADO, VISEĆA KUGLANA
Termini po dogovoru.

PLESNA ŠKOLA
Profesionalna instruktorica plesa podučava korisnike vaninstitucije standardnim i latinoameričkim plesovima. Nastupi naše plesne grupe i parova popraćeni su zapaženim koreografijama i brojnim nagradama. Za naše plesne radionice zainteresiran je velik broj korisnika, a održavaju se srijedom od 10,00 do 12,00 sati u Mjesnoj samoupravi “Poljanice” te četvrtkom od 16,30 do 18,00 sati u Mjesnoj samoupravi “Gornja Dubrava”.

NAVEDENE AKTIVNOSTI SU BESPLATNE!!