Zdravstvena skrb

Nema korisnika u našoj ustanovi koji ne treba pomoć zdravstvenog tima.

Cilj zdravstvene skrbi u ustanovi je pomoći osobama da ostanu produktivne i zadovoljne do kraja života. Životna dob ljudi produžuje se kao odraz  kvalitete zdravstvene zaštite i visokoga životnoga standarda, a u našoj ustanovi je prosjek iznad 85 godina.

Sam zdravstveni tim nije dovoljan da bi se pružila kompletna usluga, na zadovoljstvo naših korisnika. Zbog toga, članovi tima koji pružaju zdravstvenu skrb i njegu, a prvenstveno voditelj, svakodnevno surađuju s multiprofesionalnim  stručnjacima našeg Doma, obitelji korisnika  i šire društvene zajednice.

Fizikalna terapija svakodnevno se unapređuje nabavom novih aparata i stručnim osposobljavanjem na raznim tečajevima vezanim za fizikalnu terapiju. Fizikalna terapija se obavlja u dvorani, a za nepokretne korisnike u njihovim sobama. Za lijepog vremena kineziterapija se provodi u parku koji okružuje našu ustanovu.

Predanost radu i davanje sebe s humanitarnim odjekom glavne su karakteristike zdravstvenog tima. U svakom kontaktu sa korisnikom traži se način kako mu pomoći i usmjeriti ga.

Zdravstveni napredak i usavršavanje medicinskih tehnika pridonijeli su unapređenju kvalitete ljudskog života onima kojima je to najpotrebnije – našim korisnicima, bolesnim i starim ljudima. Topla riječ zdravstvenih  radnika uvelike pridonosi smanjenju njihovih trenutaka krize i osjećaja nemoći i napuštenosti.